Sådan er den digitale pung en fordel for rejsende

af | 27. september 2024

Den digitale pung, digital wallet, man kan kalde det mange ting.

Men de fleste ved nok hvad det er, uanset hvad det bliver kaldt. Det har nemlig eksisteret i nogle år efterhånden, og selvom mange var skeptiske i starten, må man sige at konceptet er blevet meget populært nu.

Og det er der en god grund til – den digitale pung gør nemlig livet langt nemmere for stort set alle. Så hvis man er en af de skeptiske, der stadig nøler ved tanken om at bruge sin digitale pung, kan det altså være en god idé at læse med her og måske ændre mening.

Hvornår kan man bruge sin digitale pung – og hvad er det?

En digital pung er, som navnet indikerer, en digitaliseret udgave af pungen, altså en måde at opbevare sine kort på sin telefon. De fleste har sikkert allerede prøvet at klikke den frem og holde telefonen hen til dankort-automaten, når man har været ude og handle.

Men den kan altså også meget mere i og med at kortets oplysninger ligger på telefonen. Det vil nemlig sige, at man kan betale hurtigere for ting på nettet, da man automatisk kan udfylde alle kortoplysninger inden et køb eller en overførsel.

Selvom det kan virke som et mindre problem, afhængig af hvor ofte man køber noget på nettet, er der altså situationer hvor man hurtigt kunne blive træt af at sidde og skrive sine kortoplysninger manuelt hele tiden – for eksempel hvis man godt kan lide at benytte sig af online spillemaskiner, hvor man overfører penge per runde.

Derudover er den digitale pung særdeles god at have, hvis man er på ferie – man skal alligevel have sin telefon med, så man sparer altså plads på ikke også at skulle have en fysisk pung med, samtidig med at man mindsker risikoen for uheld ved at miste sine kort.

Ferie og digitalisering

Det er generelt blevet langt nemmere at være rejsende, efter så mange ting er blevet digitaliseret. Udover kreditkort, som i øvrigt også gør det nemmere at betale i og med at man ikke skal huske sin kode, så længe kortet kræver ansigtsgenkendelse eller fingertryk godkendelse, så kan man nu også have sit sundhedskort og andre værdipapirer på sin telefon, som for eksempel kørekortet eller passet.

Som rejsende skal man altså bare huske at pakke sin telefon og ikke en masse forskellige papirer og beviser. Det mindsker i øvrigt også risikoen for at noget bliver stjålet. Men hvis telefonen så bliver stjålet, er det så ikke slemt at have adgang til alle disse ting?

Dette er der allerede tænkt over når det kommer til telefon-sikkerhed, og det er blandt andet derfor man tit skal igennem en masse trin for at komme ind på diverse apps. Som skrevet ovenfor gør det ikke noget besværligere for telefonens ejer, da man tit kan nøjes med ansigtsgenkendelse, men det gør det altså stort set umuligt for andre at tilgå kort, pas eller andre vigtige oplysninger.

Desuden har vi MitID i Danmark, der kræver sit helt eget login for at overføre penge til noget som helst, hvilket igen vil sige, at man ikke behøver bekymre sig om, at nogen skulle kunne røre ens bankkonti uden ens tilladelse. Man kan altså sige at den digitale pung faktisk er bedre at have med på ferie end de fysiske kort, som hurtigere kunne være blevet brugt af andre.

Det eneste man netop skal være opmærksom på, for ikke at komme ud i en ærgerlig situation med sin digitale pung, er at det er en god idé at bruge forskellige koder til de forskellige apps og kort. Dette gør nemlig at man selv kan slappe mere af på ferien, og rent faktisk nyde at livet er blevet så meget nemmere, at man kan have stort set al sin information på telefonen.