Miljøvenlig forsendelse af rejsedokumenter og andre genstande

af | 23. september 2024

Miljøvenlig forsendelse af rejsedokumenter og andre genstande

Som miljøbevidste turister, er det normal skik at sende e-mails i stedet for postkort. Dog er der visse tilfælde hvor det kan være nødvendigt at sende fysiske papirer eller dokumenter tilbage til Danmark, eller til et andet land du ønsker at besøge som næste destination på ferien.

I denne artikel vil gennemgå hvordan du kan mindske din CO2 udledning mest muligt, og altså rejse med god samvittighed, uanset hvor i verden du befinder dig, og uanset hvilken type dokument eller genstand du ønsker at sende. God læselyst.

Vælg den bedste transportmetode

Når du skal vælge transportfirma, er det en god idé at tænke lidt over hvilken metode de bruger til at levere din forsendelse. Eksempelvis er fly den mest miljøbelastende metode, hvor toget er den mest skånsomme.

Fragtskibe udleder meget CO2, men markant mindre CO2 per ton fragtet hver kilometer end eksempelvis fly, og er derfor en forholdsvis fornuftig løsning hvis man ser på det samlede billede. Busser, lastbiler og lignende køretøjer er typisk et sted mellem tog og fly.

Forsendelse af vigtige dokumenter

For at minimere belastningen af miljøet, kan det være en god idé at vælge konvolutter af et bæredygtigt materiale. For eksempel er græspapir et fremragende materiale, da det både vokser hurtigt og kan genanvendes effektivt. Hjemmesiden https://www.alle-konvolutter.dk/ har en bred vifte af disse produkter at vælge mellem, men også i udlandet kan man finde miljøvenlige alternativer.

Skal du sende vigtige dokumenter til udlandet, såsom pas- eller visum ansøgninger, kan det være nødvendigt med papemballage af en vis kvalitet for at beskytte dokumenterne ordentligt. Også her der er miljøvenlige muligheder at vælge mellem, så tjek gerne detaljerne inden du køber det første og bedste valg.

Afsluttende ord

Har du stået i en situation i udlandet, hvor du er nødsaget til at sende dokumenter hjem til Danmark, så er du ikke alene. Og selvom det selvfølgelig ikke er helt miljøvenligt, udleder forsendelsen af en konvolut cirka 20-50 gram CO2, hvilket må siges at være forholdsvis lidt i forhold til hvad ellers man som turist kan udlede.

Alt i alt, er det ikke nødvendigvis særligt miljøbelastende når du skal sende dokumenter til eller fra udlandet. Vægten spiller dog en stor rolle, så vi anbefaler ikke at sende den 10 kilo tunge Buddha statue du købte på ferien hjem med posten.